Ambulante begeleiding

Jeugd


Voor kinderen en jongeren is het essentieel dat ze zich blijven ontwikkelen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Een verstoorde ontwikkeling kan leiden tot opstandig gedrag, minder goed contact met broertjes en zusjes of met leeftijdsgenoten. Daarnaast kan het de schoolprestaties beïnvloeden of problemen geven met concentreren en plannen. Als de ontwikkeling van een kind in de knel komt, is het belangrijk dat we kijken naar wat het kind én het gezin nodig hebben. Samen zorg we ervoor dat het kind zich positief kan ontwikkelen.

'Dit is wat ik wil, want dit past bij mij'

Wij coachen en begeleiden kinderen op socratische wijze, dit werkt het beste bij kinderen vanaf 7 jaar. Samen met het kind en het netwerk gaan we actief op onderzoek uit; Wat werkt wel en wat juist niet en waarom? De coach sluit zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van het kind en zijn of haar omgeving. We doen dit op een speelse, actieve en creatieve manier. Het opbouwen van vertrouwen is de basis, hier nemen we de tijd voor want pas dan kunnen we samen echte stappen gaan zetten. We vinden het belangrijk om kinderen zelfkennis op te laten doen zodat ze meer inzicht krijgen in waar hun talenten liggen en welke vaardigheden nog goed zijn om te oefenen. We leveren hierin maatwerk. Onze coaches zijn ervaren specialisten en hebben kennis en ervaring van verschillende methodieken. We werken in dit traject samen met andere betrokken, zoals school, een behandelaar, sportvereniging of familie, dit doen we uiteraard in goed overleg.

Daarnaast bieden wij jongeren vanaf 12 jaar begeleiding en ondersteuning bij: dag structuur, vertrouwen, vastigheid, begeleiding, ondersteuning, verslaving, financiën, wonen en zelfredzaamheid. Dit doen wij met het doel om:

- Zelfredzaamheid vergroten; 
- Het erkennen (verkrijgen van inzicht) van de beperkingen en handvatten ontwikkelen;
- Vergroten van de vaardigheden die passen bij de leeftijd
- Sociale redzaamheid vergroten (competentie vergroten)

Wij ondersteunen deze jongeren bij het minimaliseren van drugs en/of alcohol gebruik; onderhouden en aangaan van sociale contacten; het hebben van een zinvolle daginvulling; Bij het vinden van een werkplek.

Agressie regulatie training
Mensen met agressief gedrag zijn lastig voor hun omgeving, maar eigenlijk ook voor zichzelf. Ze veroorzaken veel tumult en zien vaak nog niet dat dit als een boemerang weer naar hen terugkeert. Agressief gedrag kun je afleveren, vooral als je leert hoe je het anders kunt doen. Tijdens agressie regulatie training leer je hoe je anders kan reageren als je wordt uitgedaagd of boos wordt. Je leert over gedrag van andere en je leert jezelf beter in de hand houden.

Onze missie is er samen voor zorgen dat kind en gezin straks weer verder kunnen zonder ons. Ontdek onze unieke aanpak!
Financiering

Jeugdhulp
Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het organiseren van ondersteuning aan haar inwoners. Aanvraag voor ondersteuning in de thuissituatie, verloopt dus via de gemeente.

U betaalt een eigen bijdrage voor WMO aan het CAK. Daarmee betaalt u zelf een deel van de kosten. Het CAK berekent hoeveel u moet betalen. Ook ontvangt u de factuur voor de eigen bijdrage van het CAK.

 

WLZ
Het zorgkantoor financiert de zorg voor cliënten uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

U betaalt een eigen bijdrage voor Wlz-zorg aan het CAK. Daarmee betaalt u zelf een deel van de kosten. Het CAK berekent hoeveel u moet betalen. Ook ontvangt u de factuur voor de eigen bijdrage van het CAK.

Jeugdhulp aanvragen? Vul het formulier in.

Share by: